Free@home ABB

on
Categories: ABB

Free@home je ABB-ov automatizirani inteligentni sustav za upravljanje domom, koji nudi brojne mogućnosti. Jednostavan je za puštanje u rad, i kombinira sve korisne funkcije komunikacije na vratima u jedan sustav. Jednostavan za razumijevanje i upravljanje.

Free@home sustav pretvara kuću ili stan u inteligentan dom. Neovisno o tome radi li se o upravljanju roletama, svjetlima, grijanjem, klima uređajima ili samo komunikacijom s vratima ili kućanskim aparatima, sve je moguće kontrolirati. Sustavom se upravlja preko prekidača na zidu, glasovnom kontrolom ili daljinski, putem pametnog telefona, tableta ili osobnog računala.

Također, moguće je sve funkcije podesiti na automatsko upravljanje prema određenom rasporedu, temperaturi, zalasku sunca, prisutnosti ljudi.

Instalacija je fleksibilna, sa žičanim ili bežičnim senzorima, aktuatorima i senzorsko aktuatorskim jedinicama, ali i konfiguracijom i radom putem aplikacije.

Još jedna pogodnost je i mogućnost centraliziranog instaliranja, s aktuatorima u ormariću, ili decentralizirano, s aktuatorima iza senzora u montažnoj kutiji.

Globalni pristup sustavu ABB free@home moguć je putem portala MyBuildings. Portal omogućuje da kontrolirate i vidite status u vašem domu bez obzira gdje se nalazite.

Sve funkcije sustava su prilagodljive, a sve postavke je također jednostavno mijenjati po potrebi putem aplikacije. Velika prednost sustava je jednostavna i brza prilagodba promjenjivim životnim situacijama.

Serija sklopki ABB-free@home kompatibilna je s drugim priborom za ožičenje, kao na primjer s utičnicama, radiom ili utičnicama za podatkovnu komunikaciju.