Drive and motor selector od ABB-a

on
Categories: ABB

Drive and motor selector je online aplikacija za pomoć pri izboru opreme  i proizvoda za vašu industriju.

Nakon što unesete tražene podatke, dobit ćete prijedloge i preporuke za proizvode koji zadovoljavaju vaše potrebe. Također, u aplikaciji je moguće usporediti različite proizvode te preuzeti tehničke dokumente i korisničke vodiče.

Prilikom odabira motora s pogonom za eksplozivne atmosfere potrebno je pridržavati se uputa i preporuka proizvođača. Pridržavanje uputa važno je da bi se spriječilo eventualno pregrijavanje motora ili stvaranje iskri ako je odabrana oprema neadekvatna.

Informacije potrebne za osiguravanje sigurnog rada motora su uvjeti okoline, napon i frekvencija napajanja, brzina osovine motora, izlazno opterećenje motora, vrsta opterećenja i zahtjevi za preopterećenjem, zahtjevi za učinkovitost.

Također je potrebno provjeriti atest motora te vrijedi li atest za rad s frekvencijskim pretvaračem i pod kojim uvjetima.

Zbog svega nabrojenog, Drive and motor selector od ABB-a izuzetno je korisna aplikacija.

Jako je bitno i slijediti upute za montažu koje je dao proizvođač, posebno preporuke veza ne uz vrstu kabela koji je potrebno koristiti te elektromagnetsku kompatibilnost u skladu s lokalnim propisima.