AF 3-polni sklopnici

on
Categories: ABB

Serija ABB-ovih AF sklopnika postavila je novo mjerilo u industriji i nudi višestruke prednosti u odnosu na standardne alternative.

Ovaj asortiman pokriva rješenja za pokretanje malih motora od 4kW/5KS do velikih sklopnih rješenja.

Elektronički sustav unutar AF sklopnika ispravlja AC ili DC napon upravljačkog kruga u istosmjerni upravljački napon koji se primjenjuje na zavojnicu. Sklopnik tako sigurno radi gotovo bez buke u optimiziranom stanju. Kompaktne je veličine i širina mu je smanjena za 30% zahvaljujući smanjenju potrošnje energije zavojnice za 80%.

Ukupan broj varijanti proizvoda u usporedbi sa standardnim asortimanom smanjen je za 90%. Potrebne su samo četiri zavojnice za pokrivanje 24 V AC, 20 V DC-500 V AC/DC. Zahvaljujući ovako širokom radnom rasponu ABB-ovi AF sklopnici mogu raditi jednako dobro u većini zemalja svijeta.

AF sklopnik osigurava jasan rad u nestabilnim mrežama i označava veliki napredak u kontroli motora i prebacivanju snage. Padovi napona i prenaponi ne predstavljaju prijetnju. U ovoj tehnologiji, prenaponima upravlja sam AF sklopnik i prenapon nikad ne dopire do upravljačkog kruga. Time nema potrebe za korištenjem vanjskog supresora prenapona što ovu varijantu čini jednostavnijom i jeftinijom.

Terminali zavojnice dostupni su s prednje strane sklopnika  tako da kabeli ili šipke ne moraju biti odspojeni da bi se izvršilo mjerenje napona ili servis uređaja.

Glavne prednosti AF sklopnika

  • Push in Spring terminali omogućuju mnogo brže ožičenje samo jednim pritiskom te iznimno brzu instalaciju
  • Ušteda energije postignuta smanjenjem potrošnje zavojnice za 80%
  • Samostalno upravljanje naponom (ugrađeno suzbijanje prenapona)
Zahvaljujući AF tehnologiji, u situacijama pada napona osigurajte neprekidan rad. 

Ove proizvode pronađite na našem web shopu.