ABB frekvencijski regulatori

on
Categories: ABB

Velike uštede energije u industrijskoj proizvodnji moguće su upravo korištenjem frekvencijskih regulatora. Oni kontroliraju protok energije i smanjuju potrošnju regulirajući brzinu elektromotora. Unatoč tome manje od 10% motora je opremljeno ovakvim uređajima.

Većina elektromotora u industrijskim postrojenjima koriste se za pokretanje ventilatora, kompresora ili pumpi, i većina ih radi u punoj brzini cijelo vrijeme, čak i kada to nije potrebno. To sve dovodi do neefikasnosti, nepotrebnog većeg korištenja energije i bržeg trošenja opreme.

Primjenom ABB-ovih frekvencijskih regulatora rad elektromotora puno je efikasniji. ABB proizvodi niskonaponske i srednjenaponske frekvencijske regulatore velike snage, od 100W do 100MW. Ovi uređaji koriste se za poboljšanje efikasnosti u raznim objektima, od stambenih i poslovnih, do velikih proizvodnih pogona.

Osim smanjenja potrošnje energije, brojne su druge prednosti ovih regulatora. Smanjujući startnu struju oni smanjuju električni stres na motoru i mreži i time produžuju životni vijek uređaja. Produktivnost se povećava jer se minimiziraju situacije zaustavljanja rada uzrokovanog zagrijavanjem motora ili iznenadnim kvarovima zbog velikog naprezanja. Ovakva potpuna kontrola procesa omogućuje postizanje prave brzine u svakom trenutku i pridonosi kvaliteti rada.

Proizvode pronađite ne našem web shopu.